fbpx
12 Botanische Dagen - Samoëns, aan uw Spades!

12 Botanische Dagen - Samoëns, aan uw Spades!

Informatie

Openingstijden :

Zaterdag 6 tot zondag 7 juni 2020 van 9.00 tot 19.00 u.

telefoon 04 50 34 40 28

Tarieven :

Gratis toegang.

Contact

Jardin Botanique Alpin de la Jaÿsinia/Botanical alpine Garden la Jaÿsinia - 

La Jaÿsinia - 

74340 Samoëns

Op basis van de karakteristieke alpine tuin van La Jaÿsinia en zijn 4800 planten uit de bergen over de hele wereld, Samoëns pikt een aantal natuurlijke schoonheid aan de botanische dagen te markeren. Ons dorp, met zijn unieke geschiedenis en het erfgoed, doet haar tuin.

Al meer dan een eeuw, heeft Samoëns haar liefde en kennis van alpine planten op La Jaÿsinia, zijn verbazingwekkende alpine tuin gebaseerd. Het is net zo goed een stuk van het erfgoed als de natuurlijke omgeving en het dorp is er trots op om het te vieren elk jaar een evenement dat inmiddels is omgedoopt tot "Samoëns, aan uw Spades!".

Dit is het zevende jaar van het evenement en het zal worden het markeren van de komst van de zomer. Bezoekers en tuinliefhebbers worden uitgenodigd om iets unieks in La Jaÿsinia ervaren. Geavanceerde hoveniers en complete beginners kunnen genieten van een scala aan unieke ervaringen over de twee dagen durende evenement.

Rondleidingen zijn ongetwijfeld een "must" voor iedereen die net begint naar de tuin, en een geweldige manier op te halen een paar tips.

De specialist workshops onder leiding van de bekende experts zullen meer diepgaande kennis te verstrekken of te wekken uw nieuwsgierigheid en interesse in de natuur.

De tuin is niet afgesneden van zijn omgeving; in plaats daarvan, het weerspiegelt elk detail van het. Check this out en te profiteren van de kennis van berggidsen door ze mee op de natuur wandelingen of, zo u wilt, een wandeling rond de tentoonstelling samengesteld door lokale mensen van alle leeftijden in de mediatheek. Hun visie op dit juweeltje reflecteert liefde en diepgewortelde banden met de samenleving als geheel hier.

Al deze gebeurtenissen zal u laten delen in de Jaÿsinia ervaring, een ervaring ontworpen en georganiseerd door de maker van de tuin, Marie-Louise Cognacq-Jay, meer dan honderd jaar geleden.

Zie ook
Alpine botanische tuin Jaÿsinia

Datum

Dit alpine botanische tuin werd opgericht in 1906 door Marie-Louise Cognacq-jay die La Samaritaine warenhuis opgericht in Parijs. Het is...